Olet täällä

Puutyöt

suomi

Eteisremontti

Kuva 

Eteinen oli alunperin melkoinen sokkelo. Sinne oli rakennettu 80-luvulla WC, joka tukki koko tilan. Rappukäytävä oli alunperin kylmää tilaa: Eteinen oli ahdas senkin vuoksi että kylmän rappukäytävän ja varsinaisen sisäeteisen välissä oli seinä.

Koska alakertaan haluttiin joka tapauksessa vessa, niin se suunniteltiin rappujen alle vanhaan komeroon. Tätä varten komeron etuseinää piti hiukan siirtää

Kaiutinprojekti

Tee itse puurunkoinen höyläKotiverstaan keskustelupalstalla esitettiin toivomuksia yksinkertaisesta ja helposta höylämallista, jota sitten voisi verstaslaisten kesken kopioida. Päätin sitten ottaa pallon kiinni ja tehdä yksinkertaisen puurunkoisen höylän, joka kuitenkin olisi monipuolinen ja helppo käyttää.

Ikkunalauta: profiilien pohdintaa ja pintakäsittelyäIkkunalauta ei nyt ollut sen kummempi rakennusosa kuin muutkaan, mutta siinä oli pari jippoa, joiden vuoksi siitä on ihan mukava kirjoittaa juttu. Ensinnä se saa toimia esimerkkinä ajatuksenjuoksusta koristeprofiilia päätettäessä ja toiseksi hommassa näkyy kauniisti se, miten puuta voi sävyttää pelkällä pellavaöljyllä.

Kylppärin profiilithan eivät olleet minkään erityisen tyylisuunnan tai ajankohdan mukaisia, mutta yritin kuitenkin sovittaa ne toisiinsa ja pyrin

Kylpyhuoneen koristelistatHalusin kylpyhuoneeseen ihan omat listat kolmestakin syystä. Ensinnäkin olen sitä mieltä että lista on parhaimmillaan koru, jolla ei suinkaan paikata virheitä, vaan jolla korostetaan eri rakenneosien rajoja. Toisekseen olisi ollut aika turhauttava hommata kaupasta parin listanpätkän takia metritolkulla listaa. Ja kolmanneksi: nyt jokaiseen paikkaan sai tehtyä juuri täydellisen kokoisen listan, eikä joka pätkää tarvinnut lähteä etsimään yksitellen.

Rimakansi kylpyhuoneeseen
Rimalattia ilmestyi jo kylpyhuoneen ensimmäisiin luonnoksiin. En edes muista että mistä idea pulpahti alunperin. Toisaalta puuveneiden kanssa pitkään touhunneena en oikeastaan ihmettele että rimakansi tulee mieleen jos miettii että ”minkäslaisen lattian voisin saada pitämään vettä”

Kylpyhuoneen lattian rungossa on kaksi 12 mm sekavaneria noin 400 mm jaolla olevien niskojen päällä. Levyt on vielä liimattu toisiinsa kiinni, joten

Puutarhapakki aloittelijalleVaimokulta pyysi pientä työkalupakkia puutarhakapineille, pikkulapioille ja siemenille. Ajattelin että tästä voisi tulla hyvä projekti puutyöaloittelijallekin, joten yritin tehdä pakkia mahdollisimman monella eri tavalla. Ettei nyt kenelläkään jäisi pakki tekemättä kun ei satu olemaan juuri kuvissa näkyviä työkaluja. Saman asian kun voi tehdä monella tapaa.

Mieti ensin pakin muoto. Tarkoilla mitoilla ei

Ovenkarmin rakentaminenNykyisin käytetään yleisesti kierrätysovia vanhojen talojen entisöinnissä, ja ongelmaksi muodostuu usein se ettei karmeja ole viitsitty purkaa mukaan. Näitä neuvoja soveltamalla saa rakennettua vanhan peilioven arvolle sopivan karmin.

Lehtisaranan asennus

Itse tehty puusorvi


Tarvitsin pikkuisen sorvin taltankahvojen tekemistä varten. Kriteerit oli, että laitteen pitää olla halpa, pikkuinen ja kevyt. Isompia esineitä ei tarvitse saada sorvattua, mutta noita taltan, viilan ja muun terätyökalun kahvoja on kiva tehdä.

Sivut

Subscribe to RSS - Puutyöt