Olet täällä

Kaikenlaista rahastusta

Pännii kun vanhan talon ostaja alkaa nillittämään talon "vioista" eli vanhan talon ominaisuuksista. Asia on tietty toinen jos edellinen omistaja on tahallaan piilottanut virheitä tai herennyt muuten vedättämään, mutta suuri osa näistä edellisen omistajan oikeuteen haastajista on hysteeristä ymmärtämätöntä "no voi kamala kun me ei osata asua täällä, maksaisko joku meille jotain"-ininää. Ei kaikki tietenkään voi olla vanhojen talojen asiantuntijoita heti kun on sisään muuttanut, mutta herra nähköön jos joka vastoinkäymisen ensireaktio on ruveta ruinaamaan myyjältä rahaa, niin jo on maailma mallillaan. Viu viu.

"Kuulkaas välittäjä! Soitan teille nyt sen vuoksi että tämä ostamamme talo on aivan täysin viallinen.

Nimittäin näytössä täällä oli ihan puhtaat lattiat, mutta nyt melkein vuoden täällä asuttuamme olemme huomanneet että lattialla on kuraa. Tiedän kyllä että ostimme vanhan talon, mutta minusta edes vanhan talon lattialla ei pitäisi olla kuraa. Toivoisimme että lähettäisitte myyjän laskuun tänne huoltomiehen poistamaan kuran ja huoltamaan lattian. Ainakin edellisessä vuokra-asunnossamme huoltomies tuli aina paikalle kun pyysimme ja minusta jos on varaa asua omakotitalossa niin näissä ei saisi olla ainakaan yhtään huonompi palvelu. Mitä todennäköisimmin kura johtuu edellisen omistajan laiminlyönneistä, ainakin meidän mielstämme.

Epäilen että kura on tullut ulkoa. Se onkin toinen asia josta minun piti huomauttaa. Siellä ulkona nimittäin kasvaa kaikenlaista vihreää röhnää joka ei kuulu sinne. Maaliskuussa kun ostimme talon täällä oli aivan siistin valkoista ja hygieenistä, mutta heti kun lumi suli huomasimme että piha oli aivan epäjärjestyksessä. Ensinnäkin tuolta vihreältä tasaiselta pinnalta nousi eri värisiä vihanneksia heti kun lumi vähän suli. Eri värisiä, kuvitelkaa. Jos nyt tällaista kasvustoa pitää sietää, niin niiden olisi edes syytä kasvaa samanvärisinä ja mielellään suorissa riveissä. Ja sitten ne kauheat eläimet söi ne vihannekset. Niillä pedoilla oli kauhean pitkät korvatkin ja siellä ne istui meidän pihalla ja söi. Ei edes ulos uskallettu mennä kolmeen päivään kun siellä oli niitä petoja.

Nämä kevätkasvustot eivät suinkaan olleet pienin vaiva. Edellinen omistaja oli jättänyt tontille hirveän määrän multakasoja, joista taas kasvoi eri värisiä kukkia. Ihan niinkuin ne multakasat olisi tahallaan laitettu sinne pihalle tahallaan juuri ikkunoiden alle ja kulkuväylien viereen niin että niitä oli pakko katsella koko ajan. Jaksoimme sietää tätä epäjärjestystä muutaman kuukauden koska kolmevuotiaan tyttäremme mielestä ne eriväriset jutut niissä multakasoissa olivat kauniita, mutta sitten hän söi yhden semmoisen lehden ja luulemme että hän olisi tullut kammottavan sairaaksi jos emme olisi heti oksennuttaneet lasta ja vieneet häntä terveyskeskukseen. Miten joku omistaja voi olla niin vastuuton että jättää tällaisia myrkkypesiä tontilleen lojumaan?

Nyt syksyllä on tullut vieläkin suurempi ongelma. Tuolla ulkona on sellaisia suuria, melkein talon korkuisia kasveja, jotka likastavat koko pihan. Niistä tippuu selllaisia vihreitä juttuja joka paikkaan ja kaikkialla on ihan kamalan epäsiistiä. Ja ne vihreät jutut ei enää ole edes vihreitä vaan osa niistä on muuttunut keltaisiksi ja punaisiksi ja epäilemme nyt että ne eivät edes ole kovin hyvälaatuisia kun niissä ei värit pysy. Onkohan meitä nyt tässäkin petetty?

Niin että kyllä meidän nyt pitää vaatia niiltä edellisiltä korvauksia. Sieltä ulkoa tulee niin kamalasti sitä kuraa ja siellä on niitä myrkkykasveja ja huonolaatuisia vihreitä juttuja jotka ei enää edes ole vihreitä niin että kyllä meidän nyt pitää varmasti asvaltoida tämä koko piha myyjän laskuun taikka haastetaan se justiinsa oikeuteen. Siellä meidän edellisessä Matinkylän aravatalossa oli niin aistikkaasti asvaltoitu piha että sitä oli ihan ilo katsoa, eikä mitään tällaisia ihme multakasoja ja huonolaatuisia vihreitä juttuja jotka ei edes ole vihreitä.

Niin että kyllähän se nyt varmasti asvaltoidaan kunnolla, ja vesieristeiden kanssa?"

Pekka